Sunday 14 February 2016

10 Ten-Minute Stories

10 Ten-Minute Stories, Classic stories / Illustrated story collections /4+ani

La rugamintea unei mămici dragi, am să încep seria prezentării cărților de pe stoc cu o carte tare dragă mie: 10 poveşti de 10 minute. Este un format mai mic de A4, dar grosuță şi tare frumos colorată, ca o carte veritabilă de poveşti pentru copii! Ca să vă lămuriți, iată şi câteva poze:
Ei spun că este potrivită pentru copii de la 6 ani. Din punct de vedere montessorian, da, pentru că sunt unele poveşti cu protagonişti animale. Maria Montessori, care a studiat comportamentul si psihicul copiilor, susține că abia după vârsta de 6 ani se dezvoltă gândirea logică şi ei pot face diferența între real şi ireal. Până atunci ei iau drept bun tot ce le spunem, inclusiv că animalele pot vorbi. Dacă eşti pe sistemul tradițional, merge şi de la 4 ani. I-am citit fiului meu (4 ani) două poveşti deja şi i-au plăcut (în limba română deocamdată). El mi-a cerut, probabil l-au atras coperțile şi paginile frumos colorate. Sunt poveşti cu tâlc pe seama cărora puteți medita mai târziu. Cum este povestea The King's Pudding:
Noua ne-a placut mult The King's Pudding, este si amuzanta si plina de invataminte si o poveste pe care o vom dezbate mai tarziu. Sunt poveşti amuzante la care veți râde, dar şi poveşti serioase sau mai triste. Alte poveşti: The Tin soldier
Beauty and the beast:
Why the sea la salty:
The story of Pegasus:
Voi lăsa imaginile să vorbească de la sine (am pus poveştile în ordinea în care apar în carte):
La final câteva cuvinte despre originea fiecărei poveşti în parte, alcătuind, parcă, un coş cu nestemate special pentru copii:

No comments:

Post a Comment