Friday 3 November 2017

Loterie pentru sărbătorile de iarnă 2017

Am mutat aici loteria pentru că Facebook nu mai susține publicitatea neplătită.
Pentru cei ce nu sunt familiarizați, loterie înseamnă că cei ce participă achită online prețul unui bilet sau chiar a mai multor bilete pentru mai multe șanse și va fi un sigur câștigător prin extragere la sorți. Cu alte cuvinte, plătești DOAR 9 lei și poți câștiga un set de cărți cu rime în limba engleză!
Să începem. Punem la bătaie o colecție de 20 de titluri minunate, pentru copii între 4 și 99 de ani.

1. Titlu: Phonics readers set 2
2. Preț: 9 lei per bilet
3. Se alocă 25 de numere
4. Plata în cont BT sau ING fără comision la stransfer, comision 2 lei la depunere
5. Livrare prin curier inclusa
6. Achitarea se face în 3 zile lucrătoare DUPĂ alocarea TUTUROR numerelor!
7. Detalii produs:
With simple rhyming text and phonic repetition, Usborne's Phonics Readers are specially designed to develop essential language and early reading. This brilliant box set contains 20 exciting titles from the series. From Mole's mission to find a bigger home to Bug's quest for a good night's sleep, these terrific tales are sure to keep new readers entertained, making the perfect gift for younger children just beginning to get to grips with reading for themselves.
The 20 titles include:
Ted in a Red Bed
Ted's Shed
Toad makes a Road
Mouse moves House
Hen's Pens
Fox on a Box
Fat Cat on a Mat
Big Pig on a Dig
Frog on a Log
Goose on the Loose
Underpants for Ants
Croc gets a Shock
Bee makes Tea
Bug in a Rug
Cow takes a Bow
Snail brings the Mail
Crow in the Snow
Goat in a Boat
Llamas in Pyjamas
Raccoon on the Moon


8. Extragerea se face prin random.org
Succes!

Monday 7 March 2016

Genial! Copilul învață să citească singur!


Cu timpul, tot acumulând informații, la un moment dat se leagă nişte lucruri.

De mică am fost interesată de psihologie şi cumva, intuitiv, am simțit că perioada copilăriei este importantă. Traumele din propria copilărie, traumele celor din jur m-au făcut să mă preocupe constant acest aspect.

După ce am avut copii, am aprofundat (bine, mult spus aprofundat) studiile primei femei medic din Italia: Maria Montessori asupra psihologiei copilului. Mi se pare cea mai îndreptățită în psihologia copilului, pentru că a observat sute şi sute de copii, comportamentul lor, reacțiile lor, perioadele lor senzitive pentru deprinderea anumitor abilități.

Cu aceast background, ne putem baza pe ce spune Maria Montessori, şi anume că perioada senzitivă pentru citit şi scris se află undeva între 4 şi 6 ani. Concluziile ei vin din observarea foarte atentă şi deloc intruzivă asupra capacității de însuşire a limbajului în acest interval de vârstă doar în joacă!

Maria Montessori dă acest interval tocmai pentru că fiecare copil este unic şi are "timpul lui" când este deschis cititului şi scrisului. Ştiind teoria, am căutat şi în realitate exemple. Majoritatea copiilor pe care îi cunosc prezintă interes pentru citit şi/sau scris în jurul vărstei de 5 ani! Singuri! Nu-i forțează/obligă nimeni!

Bun. Acum vin cu întrebarea: dacă ei prezintă acest interes acum (când fac toate astea de plăcere şi ca o joacă), de ce să nu profităm? De ce să nu "batem fierul cât e cald"? Ca să-i treacă această perioadă senzitivă şi să le facă la 7 sau 8 ani ca pe ceva din afară, impus? Să vezi ce "chef şi drag" de şcoală pe ei....

Am o veste bună pentru mamele preocupate de acest subiect şi interesate să le facă experiența cititului, una plăcută pentru proprii copii. Şi eu,pentru copilul meu, sunt super-fericită că acum am găsit materialele potrivite! Paşii potriviți şi în limba engleză!

Oamenii ăstia de la Usborne, se gândesc la tot! Dar la TOT! Au o serie de câteva cărțulii pentru copiii potrivită pentru această perioadă senzitivă a cititului: VERY FIRST READING cu cărți geniale din toate punctele de vedere! Hai să le vedem!


Sunt 14 cărticele în 7 etape, potrivite şi ca dimensiuni, special concepute pentru mâinile lor. Se pot achiziționa separat (pentru un cost, evident mai mare, în jur de 450 lei) sau tot setul odată pentru un cost total mult mai avantajos (în jur de 150 lei).

Vă mai spun doar atât: primele două cărți din prima etapă sunt: Pirate Pat


Şi Double Trouble


Pentru comenzi, mă găsiți pe pagina de facebook Fun Books, Smart Books.

Spor la citit!

P. S.: îmi şi imaginez mândria şi satisfacția copilului când descifrează "singur" tainele cărților!

Sunday 28 February 2016

The Usborne illustrated dictionary of science

The Usborne Illustrated dictionary of science, 11+ani


Destinat copiilor de la 11 ani în sus, dicționarul oferă bazele chimiei, fizicii şi biologiei. În recenzie de pe saitul Usborne, un copil de 13 ani la scrie că de când îl are, e înainte cu materia şi a luat note mari la teste.

Mi se pare un bun început pentru viitorii studenți la medicină. Dar şi pentru o cultură generală de bază este potrivit.

Spicuiesc câteva momente mai atractive din paginile sale pentru a vă arăta cum este ilustrat:


Noțiuni de chimie:


Noțiuni de biologie:


Parcă odată cu fiecare carte dată, pleacă şi o pete din mine... Mi-ar fi plăcut să o pot păstra şi pe aceasta în biblioteca noastră...

Thursday 25 February 2016

The Usborne Big Book of the Body

The Usborne Big Book of the Body with 4 giant fold-outs, 4+ ani


Aseară fiul meu de 4 ani mi-a cerut să-i mai arăt ce este în carte. Îi aratasem şi cu o zi înainte câte ceva. Aseară a fost a doua oară şi deja am putut "recapitula" din ce suntem noi făcuți.


Am dat pagină după pagină până spre finalul cărții. Îmi asculta explicațiile cu atenție, fascinat de pliantele uriașe din interiorul cărții.


Cărțile Usborne m-au cucerit definitiv prin calitatea cu care sunt executate, desenele explicative ajustate vârstelor copiilor, prin coloritul atractiv şi domeniile variate de interes. Ele sunt o cale spre cunoaștere pentru copii, dar şi o ocazie de a petrece timp de calitate împreună.


Pentru copiii mai măricei sunt câteva intrebari la finalul cărții pentru a verifica ce au reținut.


Pentru detalii suplimentare mă găsiți şi pe pagina de facebook Fun Books, Smart Books.

Tuesday 23 February 2016

Magic Painting Book

5+ani
Iată o altă invenție marca Usborne, o carte de colorat MA-GI-CĂ! :)


Fiul meu e fost atras de ea doar văzând coperta. Când i-am spus ca e magică şi ca e nevoie doar de apă ca să o coloreze, nu i-a venit să creadă! Nici după ce a colorat prima oară nu-i venea să creadă. :)


Vă arăt câteva pagini din interior, să vedeți cât de frumos şi îmbietor sunt desenate! Şi să mă laud şi cu ce am colorat şi eu... :P



Pentru doritori, mă găsiți şi pe pagina de facebook Smart Books,Fun Books.

Saturday 20 February 2016

20 party invitations to colour



Organizezi petrecere pentru prințul sau prințesa ta? :) Atunci am ce-ți trebuie ca să dai de stire intr-un mod profesional tuturor.


Sunt 20 de invitații la petrecere de colorat (de prințul /prințesa ta sau de prietenul lui) şi 20 de plicuri colorate.


Ce e fain, e că dacă nu chemi 20 de copii, ce rămâne folosești şi la anul, eventual şi în urmatorul an. Sau le folosești pentru celălalt copil, sau la o altă petrecere.



Mă poți contacta pe pagina de facebook Smart Books, Fun Books pentru detalii.

Friday 19 February 2016

Pull-back busy train book

Early years / Books with toys / 3+ani


Ce îmi place la editura Usborne este că la ei găseşti cărți de toate felurile. Găseşti orice ți-ai putea imagina vreodată şi mai ales ce nu ți-ai putea imagina! Ei duc totul la o altă dimensiune! Cine îşi putea imagina că vor exista vreodată cărți cu mașinuțe care să meargă pe ele!?! Deja acum putem fabula şi spera la carți cu balerine, cu animale, etc, etc, care să danseze, să alerge şi mai ştiu eu ce să mai facă pe paginile cărții... Deja editura Usborne a dat startul unei noi ere. Iată şi un filmuleț cu incredibila carte-jucărie:

Pull-back busy train book movie

Nu-i aşa că-i genială?!? Trenul este mecanic, nu-i trebuie baterie, se dă înapoi ca să prindă viteză. Trenulețul cel ocupat pleacă din gară încărcat cu multă lume şi trece printr-o mulțime de locuri ca să ajungă la gradina zoologică. Încă o ocazie plăcută de a vă distra împreună cu copilul (sau nu! se poate juca şi singur fascinat!) Şi de a învăța cuvinte sau expresii noi în limba engleză! Şi în joacă!



Iată mai jos poze din interiorul cartii cu locurile prin care trece:


Cine o doreşte, îmi poate scrie şi pe pagina de facebook Fun Books, Smart Books.

Wednesday 17 February 2016

The Children's Book of Baking Bread




O carte deosebită pentru începători în ale pâinii şi nu numai (deşi titlul sugerează rețete de pâinici, în carte sunt şi alte tipuri de aluat, atât sărat, cât şi dulce). Nu recomandă o vârstă anume, tocmai pentru că poți începe să faci pâine de la orice vârstă. Mai ales de la vârste fragede, pentru că celor mai mici le place enorm de mult sa modeleze coca, sunt cei mai doritori de a meşteri ceva, de a petrece timp cu, şi de a învăța de la cei mari: văzând şi făcând.


Este o carte făcută "cu cap", are tips and tricks de tot felul. Iar la indicațiile de început m-au cucerit: este simplu să faci pâine atâta timp cât respecți nişte reguli de bază. Mai întâi şi-ntâi, asigură-te ca ai toate ingredientele, apoi spală-te pe mâini. Genial!

De la rețetă de pâine simpla
Pană la rețete de gogosi
La final au chiar sfaturi în caz de persoane cu alergii la anumite ingrediente:

O mamica mi-a promis poze impreuna cu fetita facand o reteta din carte! :)

Pentru alte carti de gatit, te mai poti uita aici.
Pentru a comanda o carte, imi poti scrie si pe pagina mea de facebbok Smart Books, Fun Books.